dilluns, 8 de novembre del 2010

Recollida Orgànica

La Coalició d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa de Pineda de Mar valorem negativament que no es pugi portar a terme la recollida selectiva de residus orgànics que segons el Pla impulsat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, tots els municipis ho haurien d’implantar des del gener del 2010.

Amb la recollida selectiva de residus orgànics es redueix considerablement la brossa als abocadors i a les plantes incineradores altament contaminant i aquets residus es poden reutilitzar a partir d’un tractament de compostatge per fer adob pels vegetals.

La justificació per la qual la zona de l’alt Maresme no ho està portant a terme es perquè la planta de transferència de Malgrat, lloc on els camions han d’abocar la fracció abans de traslladar-la a Mataró encara no està en condicions i està pendent d’una ampliació.
Aquesta planta que és competència de la Mancomunitat dels municipis de Malgrat, Pineda, Palafolls i Santa Susanna, ha demanat una moratòria a la junta de residus orgànics de la Generalitat perquè s’ajornin les dates de posada en marxa.

Des de la Coalició d’ICV-EUiA de Pineda pensem que s’està infringint la llei i que no s’aposta clarament per les polítiques verdes i pel nou model mediambiental.
Els ciutadans de Pineda encara no podem reciclar al 100% quan la normativa diu que des del mes de gener el model ha d’estar implantat.
Pensem que els ajuntaments no han fet els deures i exigim unes explicacions més fidedignes i unes raons per la qual encara la recollida de residus orgànics no s’està portant a terme.

Coalició d’ICV-EUiA Pineda de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada