dimarts, 16 de novembre del 2010

Acte central de Mataró (Eleccions al Parlament 2010)

Ahir a la tarda al Casal de l’Aliança de Mataró va tenir lloc l’Acte Central de Campanya del Maresme de la Coalició Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida, on van intervenir Salvador Milà Parlamentari pel Maresme, Cayo Lara, Coordinador d’IU, Jordi Miralles, Coordinador d’EUiA i Joan Herrera Candidat a President de la Generalitat d’ICV-EUiA.

Salvador Milà va defensar les polítiques d’habitatge realitzades en el seu mandat (2003-06) al front del de la consellaria on es van crear habitatge social com mai i va criticar fortament l’autovia que es vol construir paral•lelament a la C-32 i el impacte mediambiental que causarà. La coalició aposta per una mobilitat sostenible de preservació del territori, impulsant el ferrocarril i l’autobús, l’autopista del Maresme lliure de peatge i la N II transformar-lo en passeig marítim.

Cayo Lara a la seva intervenció, va parlar de la desafecció política de la ciutadania provocada pels escàndols de corrupció, especialment pel cas Gürtel i de la crisi actual provocada pel poderosos i els mercats i va recordar que com sempre son els treballadors i treballadores qui ho han de pagar.
Seguidament Jordi Miralles, numero tres a les llistes al parlament, va criticar la postura del President Montilla on no defensa els avenços en els darrers 7 anys de govern d’esquerres a Catalunya i va enviar un missatge als votants emprenyats del PSC que votin ICV-EUiA ja que és la única força que garantitza polítiques d’esquerres.
Per finalitzar, el president d’Iniciativa per Catalunya Verds i Candidat de la coalició Joan Herrera va dir que el poder ha de estar en els ciutadans i ciutadanes d’aquest país i no en els mercats, ni banquers, ni al Tribunal Constitucional. Herrera va defensar l’acció govern en matèria de politiques socials, politiques mediambientals, política d’habitatge, de salut, educació i seguretat i va remarcar que “si no s’ha fet més és perquè només teníem 12 parlamentaris”. Va criticar durament el model productiu i va manifestar que “cal fer un canvi per sortir de la crisi, una reforma fiscal progressiva, ha de pagar més qui més té, combatre el frau fiscal i l’economia submergida, més regulació dels mercats, més inversió en el sector públic i una política pensada en el medi ambient i la sostenibilitat”.

Herrera va demanar el vot per ICV-EUiA ja que és la única força que garantitza les politiques d’esquerra front la dreta de CIU i PP que retallarà drets social i laborals, i la passivitat del PSC que escolta més als poderosos que no pas al seu electorat.

L’acte va finalitzar amb paraules de recolzament i solidaritat pel poble Saharauí front la violència i agressivitat del exèrcit marroquí i la passivitat del govern espanyol.

Redacció Coalició ICV- EUiA Pineda de mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada